Het propaangasnetwerk van Antargaz

Dankzij het innovatieve gasnetwerk van Antargaz kan iedereen elke dag het comfort van gas ervaren.

Woningen die niet aangesloten zijn op het aardgasnetwerk, kunnen met een propaangasnetwerk toch genieten van alle voordelen van gas.
Ook voor uw grote projecten heeft Antargaz geschikte gastanks, onder of boven de grond. Voor elk project biedt Antargaz u een oplossing, aangepast aan uw energiebehoefte.
In meerdere woningen kunnen de bewoners zo comfortabel en veilig met gas verwarmen en koken. De gebruikers merken bovendien geen verschil met een aardgasaansluiting en
kunnen toch genieten van een propere, betrouwbare energiebron. Het verbruik van elk gezin wordt bovendien met aparte meters bijgehouden.

Waarom kiezen voor een propaangasnetwerk?

 • Genieten van het comfort van gas zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Propaangas biedt dezelfde mogelijkheden als aardgas.
 • Het verbruik van elke woning wordt met aparte meters geregistreerd. De verschillende bewoners betalen dus alleen voor hun effectief verbruik, zonder voorafbetaling. Via een systeem met maandelijkse domiciliëring en gespreide betaling werkt dit dus net zoals bij aardgas.

Waarom kiezen voor Antargaz?

 • Antargaz beschikt over een ruime ervaring, onder meer in Frankrijk, in de installatie van propaangasnetwerken. Onze experts begeleiden u bij elke stap en adviseren u in het vinden van de beste oplossing in functie van uw doelstellingen.
 • Antargaz neemt de installatiewerken van het netwerk op zich en assisteert u bij het aanvragen van de nodige vergunningen. We helpen u ook wat de administratieve verwerking van de installatie betreft.
 • Elke verbruiker krijgt een eigen factuur van Antargaz. Als eigenaar hoeft u de kosten dus niet op te splitsen en door te rekenen.
 • Indien de woningen in de toekomst toch aangesloten kunnen worden op het aardgasnetwerk dan is de omschakeling van uw verwarmingsketel naar een aardgasaansluiting verrassend eenvoudig.

De voordelen

 • De beschikbaarheid van propaangas bij u thuis, met slechts één enkele gasmeter.

  Gasmeter

 • U dient geen individuele tank voor gas of stookolie te plaatsen.
 • Een automatische bevoorrading dankzij het "telemetriesysteem". Met dit systeem leest Antargaz de voorraad in uw tank af en vult de tank bij wanneer nodig.
 • De ideale oplossing om toch te kunnen genieten van de voordelen van gas zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Een propaangasnetwerk is even proper, betrouwbaar en comfortabel als het aardgasnetwerk.
 • U realiseert een meerwaarde met een gasinstallatie voor uw woning in het kader van de energieprestatieregelgeving.
 • U beperkt de installatiekosten dankzij één gemeenschappelijke gastank.
 • Dankzij de lage uitstoot van CO2 en NOx bij verbranding,is gas een waardevol, groener alternatief. Aangezien er geen residu achterblijft, verlengt het de levensduur van de aangesloten toestellen en is een onderhoudsbeurt minder vaak nodig. Daarom is het onderhoud van een gasketel tot een strikt minimum beperkt met één onderhoudsbeurt per twee jaar.

Veiligheid

Een propaangasnetwerk geplaatst door Antargaz voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.
Dat is wat Antargaz u verzekert: veiligheid en dit dankzij onze ruime ervaring in de installatie van propaangasnetwerken.

Wenst u meer informatie? Download deze brochure of neem contact op met onze klantendient. Zij helpen u graag verder!