De ondergrondse gastank: uw onzichtbare gasoplossing

Alle comfort van gas dankzij de Nautila

“Alle voordelen van gas en tegelijkertijd blijven genieten van een prachtig uitzicht in uw tuin.”

Uw woning is niet aangesloten op het aardgasnetwerk maar u wenst wel te genieten van alle comfort van gas? Propaangas van Antargaz in een tank vormt dan de ideale energiebron. Schrikt het idee van een grote tank in uw tuin u echter af? Of hebt u maar een beperkte ruimte ter beschikking? Dan is de Nautila van Antargaz de perfecte oplossing. Dankzij deze ondergrondse tank beschikt u over alle voordelen die gas te bieden heeft en tegelijkertijd blijft u genieten van een prachtig uitzicht in uw tuin.

Waarom propaangas

“Propaangas biedt u exact  hetzelfde comfort als aardgas.”

 

 

Met propaangas van Antargaz geniet u van dezelfde voordelen als aardgas. U kunt propaangas gebruiken om te verwarmen, water op te warmen en te koken, maar ook voor koude toepassingen (bv. airconditioning). Ook kunt u propaangas eenvoudig combineren met hernieuwbare energieën, zoals een zonneboiler. Buitenshuis is het de ideale oplossing voor de verwarming van zwembaden en veranda’s, voor de barbecue of de terrasverwarmer.

De evolutie van de energieprijzen heeft ervoor gezorgd dat propaangas ook een voordelige oplossing is. Met propaangas kunt u dus aanzienlijk besparen op uw energiefactuur. De installatie is bovendien goedkoop en eenvoudig: een schoorsteen is niet nodig, de ketel neemt weinig ruimte in beslag en vraagt weinig onderhoud. Hebt u in de toekomst toch aardgas? Dan hoeft u uw ketel nauwelijks aan te passen.

Propaangas is ook vriendelijk voor het milieu: het genereert weinig CO2, heeft een zeer laag zwavelgehalte en geeft minder risico op bodem- of waterverontreiniging. Daarnaast komt propaangas voor 60% uit aardgaswinning en is dus altijd beschikbaar.

Waarom de Nautila

“Met de Nautila kiest u voor een onzichtbaar en veilig comfort.”

Onzichtbaar: de Nautila van Antargaz is de perfecte oplossing wanneer u uw mooie uitzicht in de tuin wil behouden of geen ruimte wil verliezen. Deze ondergrondse tank wordt ca. 30 cm onder de grond geplaatst en is volledig onzichtbaar. Enkel het deksel van de tank blijft zichtbaar. Deze geeft toegang tot een kleine inspectieruimte waarin zich de meet- en leesinstrumenten bevinden en waarlangs onze chauffeurs de tank bijvullen.

Aangepast aan uw behoefte: de Nautila bestaat in twee verschillende afmetingen. Het kleinere model heeft een lengte van 2386 mm en een diameter van 1200 mm. Deze tank beschikt over een totale maximumcapaciteit van 2400 liter. Het grotere model van de Nautila heeft dezelfde diameter als het zustermodel maar heeft een lengte van 4121 mm en een totale maximumcapaciteit van 4300 liter.

Veilig: de Nautila is vervaardigd uit hoogwaardig staal en wordt beschermd tegen roest dankzij een coating en een kathodische bescherming. Tijdens de technische veiligheidsinspectie van de Nautila wordt de goede werking van de kathodische bescherming gecontroleerd door het officiële keuringsorganisme.

Aangepast voor uw comfort: om de gasinhoud van uw tank na te gaan kunt u een afstandspeilmeter gebruiken. Deze handige meter steekt u in het stopcontact en staat in rechtstreeks contact met de tank. Zo weet u hoeveel gas er nog in de tank zit zonder dat u naar buiten hoeft te gaan. Daarnaast kunt u opteren voor telemetrie: een systeem waarbij Antargaz de inhoud van uw tank van op afstand bewaakt. In combinatie met automatische bevoorrading en gespreide betaling biedt u dit optimaal gemak, gemoedsrust en een duidelijk budgetoverzicht.

De plaatsing van de Nautila

“U hoeft zich geen zorgen te maken over de plaatsing van de Nautila. Wij kunnen alles voor u doen.”

 

Bij de plaatsing van de Nautila tank wordt er eerst een put gegraven op de meest geschikte locatie die voor u van toepassing is. Daarbij houden we rekening met de wettelijke normen: wanneer de tank geplaatst wordt, wordt er een wettelijke afstand van 5 m ten opzichte van de woning en 3 m ten opzichte van de buren en de straatkant voorzien.

Na het uitgraven van de put wordt de tank waterpas horizontaal in de put geplaatst. Nadat de tank mooi waterpas staat, kunnen de vleugels aan de zijkant van de tank opengeklapt worden. Deze vleugels zorgen voor een stevige verankering van de Nautila in de grond.

Nu kan de put weer opgevuld worden tot 80 cm van de bovenrand. Het ideale moment om twee magnesium anoden aan weerskanten van de tank te plaatsen. Deze anoden creëren een potentiaal verschil tussen de tank en de anoden waardoor deze niet kan roesten.

De kathodische bescherming van de tank is een beproefde methode die zijn betrouwbaarheid heeft bewezen. Daarna wordt er een beschermingsnet over de tank gelegd.

Na de plaatsing van de tank blijft er aarde over zodat u uw terrein verder kunt ophogen. Het nivelleren van het terrein gebeurt dus best na de plaatsing van de tank.

Wij staan u steeds bij met raad en daad. Bij de plaatsing van een Nautila biedt het servicecontract van Antargaz een jaarlijkse controle en technische ondersteuning.

Het propaangasnetwerk van Antargaz

 

“Samen één Nautila, Antargaz zorgt ervoor!”

Een ondergrondse gastank kan véél meer dan enkel één woning van warmte en warm water voorzien. Voor grotere projecten zoals appartementsgebouwen, campings, bungalowparken of voor verschillende woningen kan één tankinstallatie geplaatst worden die aangesloten is op verschillende tellers. Elke verbruiker heeft zijn eigen gasteller en kan op elk moment zijn exact verbruik raadplegen.

Dankzij het propaangasnetwerk van Antargaz kunt u, net als bij aardgas, genieten van alle voordelen van gas zonder dat u zich hoeft te bekommeren over uw gasleveringen. Antargaz leest dankzij het telemetriesysteem de voorraad van de tank af en komt de tank bijvullen wanneer dit nodig is. Als klant hoeft u dus uw energieverbruik niet steeds in het oog te houden en blijven alle gebruikers continu van energie voorzien. U hoeft ook helemaal niet aanwezig te zijn bij de gasleveringen.

De betaling van de leveringen gebeurt via een systeem van maandelijkse domiciliëring met gespreide betaling. Dit heeft als groot voordeel dat u niet onmiddellijk het hele bedrag van de levering hoeft te betalen maar dat u elke maand een vast bedrag betaalt.

Voor meer informatie, raadpleeg onze brochure of