Diegem 21 augustus 2013 - Antargaz sponsort B.K.Barbecue op zondag 25 augustus

Brussel, 21 augustus 2013 – Antargaz, leider in de distributie van propaan en butaan in de Benelux en aardgas leverancier in België, is trotse sponsor van het Belgisch Kampioenschap Barbecue. Tijdens dit kampioenschap, dat plaatsvindt op 25 augustus in Oostende, zullen 31
teams
strijden om de titel van beste barbecueteam van het land.

WBQA.JPG

Op zondag 25 augustus 2013 wordt voor de achtste keer het Belgisch Kampioenschap Barbecue georganiseerd door de Belgian Barbecue Assocation. Antargaz, de specialist bij uitstek in distributie van propaan en butaan, is sponsor van dit evenement. Het B.K. Barbecue is een open Kampioenschap. Zowel de professionele kok als de hobbykok mag meedingen naar de titel. De strijd wordt gestreden in teams van 5 à 8 leden.

Dit jaar hebben maar liefst 31 Belgische teams zich ingeschreven. Zij zullen elk vijf barbecuegerechten moeten bereiden: een gerecht met pladijs en Oostendse langoustine, een kipgerecht, een gerecht met varkenskroon, één met een tussenribstuk van het Belgisch witblauw ras en tenslotte een BBQ-dessert.

De teams worden beoordeeld door een echte topjury. Peter Goossens van het Hof van Cleve neemt het peterschap van het B.K. Barbecue op zich. Hij wordt bijgestaan door collega-chefs en souschefs van gerenommeerde Belgische sterrenrestaurants, waaronder De Karmeliet en Hertog Jan.

Het grote publiek kan komen proeven van al het lekkers dat door de teams wordt bereid. De toegang tot het event is gratis.

De Belgian Barbecue Association geeft elk jaar een deel van de opbrengst van het kampioenschap aan een goed doel. Dit jaar is dat aan de vzw Think Pink,, die het bewustzijn rond borstkanker wil vergroten. Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing.

Antargaz schaart zich ten volle achter dit evenement en draagt bovendien actief bij aan het maken van al dat lekkers. Aan alle deelnemers aan het B.K. Barbecue die op gas koken, geeft Antargaz gratis een, Calypso lichtgewicht gasfles weg.

Antargaz lanceerde dit succesproduct in juni vorig jaar. Calypso is een propaangasfles voor zowel moderne als meer traditionele barbecuetoestellen op gas. Door haar lichtheid - de fles weegt vol slechts 13 kg - speelt Calypso perfect in op de wensen van de barbecue-liefhebbers van nu. Dankzij de transparante vensters waarmee men het gaspeil in een oogopslag kan aflezen, behoort onverwacht zonder gas komen te zitten voorgoed tot het verleden. Dit is alvast één hindernis minder voor de deelnemers van het B.K.!