Diegem 16 april 2013 - Antargaz officiële partner van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik

Wielrennen

Antargaz wil de kwaliteit van haar dienstverlening optimaliseren en in nauw contact staan met haar klanten. Antargaz is van mening dat, net zoals bij wielrennen, de inspanningen van elke medewerker de basis vormen om dit doel te bereiken.

In Frankrijk is Antargaz al meer dan 16 jaar een officiële partner van de “Tour de France” en de wedstrijd Parijs-Nice. Het was dan ook erg vanzelfsprekend dat de groep officiële sponsor zou worden van de Belgische Ardeense wielerklassiekers, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik: twee sportevenementen die behoren tot de top vijf van meest gemediatiseerde wielerwedstrijden ter wereld.
Deze twee wielerwedstrijden bezorgen Antargaz een grote visibiliteit. Toeschouwers en televisiekijkers zullen de promowagens van Antargaz opmerken in de promo-karavaan. Bovendien zullen de medewerkers en mascottes aanwezig zijn bij de start en finish van elke wedstrijd.

Lieven Busschaert, Commercieel directeur van Antargaz, verduidelijkt: “Dankzij deze sponsoring staan we dichter bij onze klanten en versterken we de relatie met onze partners en leveranciers. Passie, team spirit en vastberadenheid zijn de waarden waarvoor Antargaz wil staan. Het wielrennen is een sport die hier volledig mee overeenstemt. Het is een populaire sport waar veel mensen zich in herkennen. ”

De Waalse Pijl

Op woensdag 17 april 2013 vindt de legendarische Waalse Pijl opnieuw plaats. Deze Ardeense wielerklassieker start vanuit Binche en belooft opnieuw erg intens en emotioneel te worden met prachtige ritten en uitzonderlijke prestaties. De Muur van Hoei wordt het orgelpunt van de wedstrijd. Deze helling is 1,3 km lang, heeft een stijgingspercentage van meer dan 20% en wordt maar liefst drie keer beklommen tijdens de Waalse Pijl. De top is al sinds 1983 een historische finishplaats.

Luik-Bastenaken-Luik

Deze wedstrijd, de oudste onder de Belgische wielerklassiekers, vindt plaats op zondag 21 april 2013. Met een parcours van indrukwekkende beklimmingen over een afstand van 260 km, behoort deze wedstrijd tot één van de meest prestigieuze klassiekers. Eddy Merckx won deze wedstrijd vijf keer tussen 1969 en 1975, een recordaantal. Zijn standbeeld verwelkomt de wielrenners aan de top van de Col de Stockeu. Samen met La Redoute en de Côte de Wanne, is dit één van de meest tot de verbeelding sprekende cols uit de wedstrijd.